Габриел Маринов донесе втора титла на България от Европейското първенство по

...
Габриел Маринов донесе втора титла на България от Европейското първенство по
Коментари Харесай

Браво! Още един златен медал за България на Европейското по вдигане на тежести

Габриел Маринов донесе втора купа на България от Европейското състезание по повдигане на тежести в София. След като по-рано денем Ангел Русев победи в катгория до 55 кг, Маринов се окичи със златния орден до при 61-килограмовите. Със среброто се окичи различен българин - Иван Димов, който остана единствено на един кг от първенеца в общия дуел.

Габриел Маринов стана европейски първенец с дуел от 281 кг (121 кг - изхвърляне, 160 кг - изтласкване). Второто място е за Иван Димов, който остана с 1 кг по-малко в дуела (130 кг; 150 кг). Третото място е за Шота Мишвелидзе от Грузия с дуел от 272 кг (125 кг; 147 кг).

В първото придвижване - изхвърлянето, Иван Димов поведе откакто излезе финален на подиума и подвигна 130 кг. Той опита два пъти да преодолее 133 кг, само че не съумя. Въпреки това, той имаше задатък от 4 пред Павло Залипски от Украйна. Залипски избра по-малки стъпки и стартира от 121 кг, мина сполучливо през 124кг и най-после не спря на 126 кг. Трети остана в първото придвижване грузинецът Шота Мишвелидзе със 125 кг.

Габриел Маринов излезе на 118 кг за първия си опит и го преодоля без особени проблеми. След това обаче направи фаул на 121 кг при втория опит и трябваше да мине още един, с цел да ги преодолее. Така той остана на 5-о място преди второто придвижване.

В изтласкването Иван Димов започва несполучливо на 150 кг, а незабавно по-късно излезе още веднъж за същата тежест. Във втората част от придвижването той не съумя, евентуално му попречиха и болки в ръката, които са го измъчвали в дните преди надпреварата. Малко преди този момент Шота Мишвелидзе подвигна при втория си опит 147 кг и излезе отпред в класирането. В третия опит обаче момчето от Сопот сподели темперамент и съумя на 150 кг.

Габриел Маринов, който беше по-подготвен за изтласкването, стартира присъединяване си с начална гежест от 152 кг. При втория опит той увеличи поръчката си с 8 кг на 160 кг и съумя. Това означаваше, че Маринов е неосъществим на върха и по-късно се отхвърли от трети подобен. Извън класирането обаче имаше и неприятна вест за нашия тим, защото американецът Хемпдън Морис събра дуел от 297 кг, с които избута Иван Димов отвън първите 10 в олимпийската подготовка.
 България с първа купа от Европейското състезание по повдигане на тежести
България с първа купа от Европейското състезание по повдигане на тежести

Ангел Русев победи в категория до 55 кг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР